Bagerens gulerodsboller..

Paleo rugbrød..

IMG_0904

Min kære far (Hej Far) havde sat mig på jagt efter en god opskrift på hjemmelavet rugbrød, fordi han ikke så godt kan lide dem man køber, de smager enten ikke særlig godt ellers er de for hårde og tørre.. Og som diabetiker er det ret vigtigt at man ikke kun spiser hvid brød. (Ikke også, far??)
Så i dag fandt jeg denne opskrift på paleobrød uden mel.. Og det smager bare rigtig godt!:-)
Jeg vil til enhver tid foretrække mit eget hjemmebag frem for købe brød, især dette brød.

Du skal bruge en masse kerner til dette brød og når du tager ud og handler ind, så få nu købt de største poser med kerner i stedet for de små- de koster selvfølgelig lige lidt mere men så har du altså også til rigtig mange gange også kan man også lave knækbrød. 🙂

Du skal bruge:

100 g. grofthakket mandler
100 g. sesamfrø
100 g. hørfrø
150 g. græskarkerner (de kan også hakkes)
75 g. solsikkekerner
1 dl vand
1 tsk havsalt, himalayasalt eller bare almindelig groft salt.
5 stk æg.

Du starter med at tænde ovnen på 160 grader.
hak mandlerne groft og bland dem sammen med de andre frø og kerner.
Rør vandt og salt i, derefter æggene i, et ad gangen! Sørg for at få blandet det godt! Hæld dejen i en SMURT rugbrødsform og bag brødet i ca. 60 min. forsat ved 160 grader.
Når brødet er færdig så skal den ud af formen og køles af i 15 min. ca. før du skærer i det. 

Det er et meget nemt brød at lave og smager rigtig godt. Det kan holde sig på køl i ca. 14 dage og kan også fryses ned hvis man foretrækker det.

Tip: jeg vil anbefale at bruge en rigtig rigtig skarp brødkniv til at skære det med, det giver de flotteste skiver og så er der ikke noget der smuldre.

Bon apetit 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagerens gulerodsboller..