Kanelkage..

Bagerens gulerodsboller..

Ja denne opskrift har jeg haft stor glæde af, for jeg elsker gulerodsboller! Især dem man køber hos bageren, de er bare så luftige og lette og det er de her også! 😀 win!
Det er en rigtig nem opskrift men den kræver muligvis at man har en køkkenmaskine eller store armmuskler, for der skal røres røres og røres. Det er en rigtig klistret dej og man kan ikke lave runde fine boller, men ikke desto mindre så bliver de stadig rigtig flotte at se på.

Den opskrift giver 18 store gulerodsboller

Du skal bruge:
100 g gær
5 dl lunkent vand
1 dl olie
4 tsk salt
4 spsk sukker
1 kg hvedemel
2 æg
et par gulerødder- jeg river indtil jeg synes der er nok 🙂
solsikkekerner – igen, jeg vurdere selv hvor meget jeg synes der skal i man kan også undvære kerner.

Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt olie, salt, sukker og tilsidst mel. 
Ælt dejen rigtig godt sammen. Når dejen er samlet godt, så skal den hæve i 30 min.
Imens du venter så kan du rive gulerødder, tænde for ovnen og gøre bagepladerne klar.
Når dejen er færdig med at hæve så ælter du gulerødder, solsikkekerne og æg i.
Dejen er rigtig våd og klistret og du tror garanteret du har kommet for lidt mel i, men nææ nej, sådan skal den altså se ud 😀
Stik hånden i dejen og tag en klump op på bagepladen, der kan være cirka 6 boller på hver plade, husk at sørg for luft i mellem dem da de hæver en del 🙂
(Hvis man har rigtig god tid kan man også lade dem efterhæve i en time, det gør bollerne meget mere luftige, men det er ikke nødvendigt.)

De skal have ca. 12-15 min. ved 225 grader, jeg gav mine 13 min. og det var bare helt perfekt..

De er forresten rigtige gode til madpakken som sandwichbrød. 🙂
God fornøjelse..

IMG_0808 IMG_0811 IMG_0815 IMG_0813

5

  • Michelle

    Hvor mange kalorier er der ca. i de gulerodsboller? og er det de sammen som dem fra Bager from?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nadia

      Jeg ved desværre ikke hvem Bager from er, så skal ikke kunne sige om de er de samme 🙂
      Og jeg har ingen anelse om hvor mange kalorier der er i, det går jeg ikke op i når jeg bager 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michelle

      okay. Hvad for olie skal der bruges? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nadia

      Bare den du har i huset

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nadia
      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelkage..