Hej Verden!

Store bagedag!

Idag stod dagen på bagning 🙂
Jeg er STOR fan af cupcakes, hvad man kan gøre ved dem og hvordan man kan pynte dem.

Idag lavede jeg to slags cupcakes, den første var chokolade cupcake med karamelfyld og peanutbutter frosting.
Det var lidt et eksperiment, da jeg aldrig har lavet cupcakes med fyld- men karamel, chokolade og peanutbutter? Hvor galt kan det gå? 😉 Nå ja, jeg er mega peanutbutter elsker! Det er saltet, det er sødt, det er klistret og det er blødt- whats not to love?

Jeg start med en cupcake-base dej som består af:

3 dl hvedemel
1,5 tsk bagepulver
2 dl sukker
120 g blødt smør
2 æg
1 dl mælk
1 vaniliestang

Man blander alt det tørre først og pisker derefter blødt smør, æg og mælk i blandingen.
Og alt efter hvilke cupcakes man vil lave kan man blande kakao, hindbær, jordbær osv. i 🙂
Men idag blev det kakao og det er en god ide at bruge rigtig mørk kakao da det smager af  mere. ca 2 spsk kakao, men det er på gefylen så det er ikke til at sige helt præcist..
De skal bages ved 180 grader i 25-30 min. Husk kun at fyld formene 2/3 op da kagerne hæver, og helst ikke skal hæve over under bagningen, og ende på bunden af ovnen 😉

Jeg har drysset mine chokolade cupcakes med groft hakket marabouchokolade, inden de kommer i ovnen. Det giver lidt knas og smager skønt.

Til fyldet i midten har jeg brugt kondenseret mælk. Det skal koges i dåsen i 3 timer… Ja 3 TIMER.. Jesus, det kræver at man står tidligt op hvis de skal laves inden frokost 😛
Og for gudsskyld husk at sørge for at dåsen konstant er dækket af vand, for den kan altså eksplodere og ønsker du at have en karamel eksplosion i dit køkken? 😉
Nu siger jeg jo ikke at den absolut vil eksplodere hvis den ikke er dækket af vand, men det er altså muligt.

Når den har kogt i 3 timer, skal dåsen køles af i køleskabet, før den bliver åbnet.
Imens fik jeg gjort de afkølte cupcakes klar til at blive fyldt. Jeg brugte en æblekerne-udplukker til at lave et rundt hul i midten, som går helt igennem cupcaken.
Jeg fylder dem ved at hælde karamellen på sprøjtepose, da det er lidt nemmere.

Jeg bruger en stjernetyl og en sprøjtepose til at komme frostingen på cupcaken. 🙂

Til frostingen brugte jeg opskriften fra denne side:
helles-cupcakes.blogspot.dk/2011/07/snickers-cupcakes-med.html

Det var bare den ene cupcake 😉 Resten kommer imorgen, sov godt derude 🙂

IMG_0086

IMG_0085

IMG_0091

image

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hej Verden!