Morgenmad til de kræsne..

Grøntsagstærte.

Som jeg fortalte igår, så jeg frem til endelig at skulle lave aftensmad i mit eget køkken og nyde det på tomandshånd med min kæreste. 🙂
Menuen igår stod på grøntsagstærte. Mums, en af vores absolut favoritter her i huset!
Vi plejer at lave den med bacon og porrer. Men igår stod den på porrer, rødløg, skinke og broccoli.

   IMG_0106

Jeg starter med at lave en hel almindelig mørdej bestående af smør, mel, æg og salt. Som jeg beklæder et tærtefad med. Der er nogen som laver dejen og sætter den i køleskabet indtil brug også er der nogen der beklæder tærtefadet først og sætter den i køleskabet indtil brug. Det er lidt forskelligt hvad jeg gør, det kommer meget an på hvornår på dagen jeg laver dejen og hvor god den blev. 🙂

IMG_0113

Derefter skærer jeg grøntsagerne ud. Jeg tilbereder ikke grøntsagerne før de kommer i tærten, jeg sørger bare for at få vasket dem godt og grundigt. Derudover skærer jeg grøntsagerne i fine stykker, så bliver de tilberedt hurtigere og det er nemmere at spise når tærten bliver skåret ud.

IMG_0111

Jeg blander grøntsagerne med skinken og kommer dem i tærten. Jeg propper så meget fyld som muligt i mine tærter, da jeg synes det smager bedst. 🙂 Til æggemassen bruger jeg 2 æg og næsten en halv liter fløde, det pisker jeg sammen med salt og peber.
Det hælder jeg over tærten. Jeg fylder ikke tærten til kanten med æggemassen, fordi når man begynder at bage tærten vil æggemassen ‘hæve’ sig lidt, så ca. halvvejs igennem bagningen prikker jeg med en gaffel, grøntsagerne under væsken så de ikke bliver brændt på.

IMG_0117Bum, så er tærten klar til at komme i ovnen på 180 grader, i ca. 45 min. 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgenmad til de kræsne..