Pasta med laks.. Eller bacon..

Nemme og lette boller..

Jeg har fundet den nemmeste opskrift på virkelige luftige og gode boller..
Kæresten og jeg går til hundetræning hver mandag og det starter kl. 18.30, så der er ikke lige tid til at lave den store middag til aftensmad, så herhjemme er vi glade for nybagte lune boller.

IMG_0625

Opskriften lyder således:

50 g. gær
5 dl. lunkent vand
2,5 spsk sukker
2 æg
1 dl neutralt olie
2 tsk salt
og en masse mel.

Nu er jeg jo kok og det betyder at jeg bager rimelig meget på slum og det gør jeg især når det kommer til mel. Jeg synes resultatet bliver meget bedre når man føler sig frem.
Men man starter med at hælde vandet i en skål med gæren. Rør det med en ske til det er opløst og tilsæt sukker, salt, olie og æg til blandingen. Hæld melet i blandingen lidt af gangen indtil du er nået en konsistens som er lækker at arbejde med. Dejen skal være glat, smidig og elastisk. Det gør ikke noget at den er lidt klisteret, for det arbejder vi på når der skal rulles boller.

Nu skal dejen hæve i ca. 25 min. Når den har hævet så skal den slåes ned.. Hvis du bruger en køkkenmaskine så giv den 30 sek. i maskinen.. Hvis du bruger hænderne så skal den lige æltes i 2-3 min. Jeg vejer min dej når jeg skal lave boller og i den her opskrift passer det meget godt med 100 g. pr bolle.. Hvis man ingen vægt har så del dejen i 3 portioner, rul hver portion til en pølse og skær pølsen ud i mindre stykker og tril dem til boller.

Nu skal dejen hæve igen, for 2 gange hævninger giver et saftigere brød. Det skal den i 25 min.
Bollerne pensles med mælk, æg, syrnede mælkeprodukter eller vand.. Jep jeg bruger bare vand.. Bag bollerne ved 220 grader i 8-10 min. Når man kan banke på dem og de lyder hule, både i bunden og toppen så er de færdige..
Hvis man bager dem som hveder- altså side om side så skal de have lidt længere..

Mit yndlings pålæg på lune boller er smør eller nutella blandet med peanutbutter.. MUMS!

IMG_0626 IMG_0623 IMG_0624

2

  • Hvor lang tid tar det ialt og lave bollerne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nadia

      Halvanden time måske? Den skal hæve 2×25 og bage i 10, så alt efter hvor hurtigt man er og om man har røremaskine eller bruger hænderne

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta med laks.. Eller bacon..